Pittsburgh Penguinsi osvojili Stanley Cup

Četvrta titula u klupskoj istoriji

Pittsburgh Penguinsi osvojili Stanley Cup

Hokejaši Pittsburgha novi su šampioni NHL lige. Penguinsi su kao gosti savladali San Jose Sharkse rezultatom 3:1 u šestoj utakmici finalne serije.

Za Pittsburgh ovo je četvrti osvojeni Stanley Cup u klupskoj istoriji, a prvi od 2009. godine. Prethodno su trofeje osvajali 1991, 1992. i 2009. godine.

Penguinsi su sinoć sjajno ušli u meč, pa su nakon osam minuta igre imali početno vodstvo. Domaćin je uspio da izjednači u sedmom minutu druge trećine, i to preko Couturea. 

Ipak, gosti su samo nekoliko trenutaka kasnije golom Letanga došli do nove prednosti, da bi konačnu sudbinu San Josea zapečatio Hornqvist pogotkom na minut do kraja susreta.

Pomenimo i to da je za najkorisnijeg igrača play-offa proglašen hokejaš Pittsburgha Sidney Crosby.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi