Pittsburgh u četvrtfinalu, pobjede Anaheima i Chicaga

NHL, play-off

Pittsburgh u četvrtfinalu, pobjede Anaheima i Chicaga

U noći sa subote na nedjelju u NHL ligi odigrana su tri susreta osmine finala play-offa.

Pittsburgh Penguinsi savladali su na domaćem terenu ekipu New York Rangersa sa 6:3, te su ukupnim rezultatom 4:1 u seriji obezbijedili plasman u narednu rundu takmičenja.

Gosti su bolje otvorili susret, pa su početkom 2. minuta stigli do vodstva golom Nasha. Osam minuta kasnije Penguinsi preko Hagelina dolaze do izjednačenja. 

Do kraja prve trećine viđena su još dva pogotka, po jedan na obje strane. Strijelac za goste bio je Moore u 11. minutu, dok je Kessel samo nekoliko trenutaka kasnije donio novo izjednačenje domaćinu.

U drugoj trećini Pittsburgh Penguinsi u potpunosti su nadigrali rivala i ovaj period riješili su u svoju korist rezultatom 4:0. Rust je postigao dva gola, a po jedan su upisali Cullen i Sheary.

Domaći hokejaši u posljednjem periodu sebi su dozvolili malo opuštanje, što Rangersi koriste i golom Kreider postavljaju konačnih 6:3.

Anaheim Ducks napravili su veliki iskorak ka plasmanu u četvrtfinale NHL lige. Ducksi su na domaćem terenu bili bolji od Nashville Predatorsa rezultatom 5:2, pa su tako stigli do vodstva u seriji (3:2).

Nakon mirne prve trećine, prvi do pogotka u drugom periodu stižu gosti. Strijelac je bio Johansen u 15. minutu. Domaćinu je samo nekoliko sekundi trebalo da preko Perrona dođe do izjednačenja. Za potpuni preokret potrudio se Garbutt dva minuta kasnije.

U trećoj trećini vidjeli smo čak četiri pogotka, a više uspjeha imali su domaći koji su u tri navrata tresli mrežu Predatorsa. Strijelci za domaći sastav bili su Vatanen, Fowler i Kesler, a na drugoj strani do pogotka je došao Salomaki.

U posljednjem susretu večeri Chicago Blackhawks je kod kuće bio uspješniji od St.Louis Bluesa (6:3). Ipak, u početku nije slutilo na takav ishod meča pošto su gosti bili i više nego efikasni u prvoj trećini. Ladd je doveo domaćina do početnog vodstva u 4. minutu, ali je onda uslijedio strašan odgovor gostiju. Najprije je Upshall izjednačio, a do kraja dionice za St.Louis Blues pogađali su još  Pietrangelo i Tarasenko.

U nastavku postao je samo jedan tim na terenu, a to je bio Chicago. Domaćin je do kraja susreta bio više nego ubjedljiv te je postigao čak pet golova. Strijelci su redom bili Anisimov, Van Riemsdyk, Weise, Shaw i Hossa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi