Plaxico dvije godine u zatvor
Plaxico Burress dolazi u sudnicu u pratnji svog advokata

NFL vijesti

Plaxico dvije godine u zatvor

Bivša Super Bowl zvijezda NY Giantsa Plaxico Burress dobio je dvije godine zatvorske kazne, a ukoliko bude imao primjerno ponašanje prilikom služenja kazne biće pušten nakon 20 mjeseci, a nakon toga će još biti dvije godine na uvjetnoj.
Plaxico Burress je u novembru prošle godine u jednom noćnom klubu izazvao nesvakidašnji incident. Naime, njemu je ispao pištolj koji je ispalio i ranio samog Plaxica, a on je uhapšen zbog nezakonitog posjedovanja oružja i uznemiravanja javnog reda i mira.

U aprilu su Giantsi otpustili Plaxica koji je prije dvije sezone uhvatio završni touchdown za pobjedu svog tima protiv New England Patriotsa u finalu Super Bowla.

Iako ima 32 godine Plaxico je izjavio da će nakon izlaska iz zatvora nastaviti svoju karijeru u nekom klubu u NFL-u, ali to će se teško ostvariti.

Njegov advokat Benjamin Brafton je presudu nazvao smiješnom. Prilikom izricanja presude prisutni su bili njegova supruga,sin koji tek polazi u školu, otac, maćeha, baka i još neki prijatelji. Njegov prijatelj koji je bio s njim za vrijeme incidenta Antonio Pierce nije ni optužen.

NFL