Plaxico dvije godine u zatvor
Plaxico Burress dolazi u sudnicu u pratnji svog advokata

NFL vijesti

Plaxico dvije godine u zatvor

Bivša Super Bowl zvijezda NY Giantsa Plaxico Burress dobio je dvije godine zatvorske kazne, a ukoliko bude imao primjerno ponašanje prilikom služenja kazne biće pušten nakon 20 mjeseci, a nakon toga će još biti dvije godine na uvjetnoj.

Plaxico Burress je u novembru prošle godine u jednom noćnom klubu izazvao nesvakidašnji incident. Naime, njemu je ispao pištolj koji je ispalio i ranio samog Plaxica, a on je uhapšen zbog nezakonitog posjedovanja oružja i uznemiravanja javnog reda i mira.

U aprilu su Giantsi otpustili Plaxica koji je prije dvije sezone uhvatio završni touchdown za pobjedu svog tima protiv New England Patriotsa u finalu Super Bowla.

Iako ima 32 godine Plaxico je izjavio da će nakon izlaska iz zatvora nastaviti svoju karijeru u nekom klubu u NFL-u, ali to će se teško ostvariti.

Njegov advokat Benjamin Brafton je presudu nazvao smiješnom. Prilikom izricanja presude prisutni su bili njegova supruga,sin koji tek polazi u školu, otac, maćeha, baka i još neki prijatelji. Njegov prijatelj koji je bio s njim za vrijeme incidenta Antonio Pierce nije ni optužen.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.