Plivački klub Velež uspješan u Banja Luci

Mostarci se vratili sa 19 medalja

Plivački klub Velež uspješan u Banja Luci

S. Mlaćo

Protekli vikend u Banja Luci je održan tradicionalni Međunarodni novogodišnji plivački miting u organizaciji klubova DELFIN iz Laktaša i AQUA STAR iz Banja Luke.

Na mitingu je učestovalo 20 klubova iz Srbije i BiH sa ukupno 320 takmičara. Plivački klub Velež su predstavljali sljedeći takmičari: Dino Stojanov, Todd Oliver Long, Dino Duževic, Adel Grebović, Emela Piralić, Nina Ćerkić, Mia Ćoric, Lana Janković, Elena Zovko, Mia Dužević, Miralem Marić, Tarik Marić, Hamza Marić, Andrija Milićević, Pavle Komlen, Jasmin Bratić, Meris Jašari, Tarik Abadija, Adnan Žmiro, Tarik Sunagić, Amar Bešo, Danis Alikalfić, a sa plivačima je išla i trenerica Marina Balić koja je zadovoljna postignutim rezultatima.

Članica PK Velež Elena Zovko oborila je rekord naše zemlje u disciplini 50 metara prsno što je veliki uspjeh za ovaj klub koji je osvojio 19 medalja.

Medalje su osvojili: Denis Alikalfić (6 zlatnih medalja) Elena Zovjko ( 3 zlatne i dvije srebrene), Mia Dužević (2 zlatne), Dino Stojanov (po jedna zlatna i bronzana medalja), Miralem Marić ( po jedna zlatna i bronzana medalja), Jasmin Bratić (jedna zlatna) i Lana Janković (jedna zlatna)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi