Plivački miting u Lisičićima

Sjećanje na šehide i poginule borce A BiH

Plivački miting u Lisičićima

U selu Lisičići pored Konjica juče je održan 14. plivački miting «Suljo i Mujo» koji je posvećen sjećanju na šehide i poginule borce Armije BiH, a okupio je oko 100 plivača iz devet bh klubova.

U disciplini 100 m slobodno, do 12 godina, najbolji su bili Amar Borić iz Plivačkog kluba Željezara (Zenica) i Emina Sejdinović (PK Tuzla).

Na 100 m slobodno, od 12 do 14 godina, prvo mjesto osvojili su Amer Saletović (PK Kokasara Tuzla) i Neira Ćorić (PK Sloboda Tuzla). U disciplini 100 m slobodno, iznad 14 godina, najuspješniji su Amel Dudić (PK Željezara Zenica) i Medina Avdić (PK Sloboda Tuzla).

U disciplini 100 m delfin do 14 godina, zlatne medalje dodijeljene su Tariku Tahirović (GKVS Sarajevo) i Emini Sejdinović (PK Tuzla).

Na plivačkom maratonu najbolji su bili Anes Cipurković (PK Sloboda) i Buća Benjamin (PK Željezara), a kod žena prvo mjesto pripalo je Medini Avdić iz Tuzle.

Organizatori Plivačkog mitinga su Plivački savez Bosne i Hercegovine i Sportsko društvo «Lisičići».

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.