Pobjede Canadiensa, Penguinsa, Oilersa i Bluesa
Foto: EPA

Zanimljivo u play-offu NHL-a

Pobjede Canadiensa, Penguinsa, Oilersa i Bluesa

Teme:

Iza nas je i zanimljiva noć u play-offu NHL-a, važne pobjede su upisali Montreal Canadiensi, Pittsbrug Penguinsi, St. Louis Bluesi i Edmonton Oilersi.

Canadiesni su na svom terenu, u odličnoj utakmici, uspjeli doći do pobjede nad New York Rangersima i izjednačiti seriju na 1:1. Upravo su domaćini poveli na početku prve trećine, desetak minuta kasnije Rangersi izjednačuju, da bi ipak golom Byrona, Montreal na pauzu otišao sa prednošću.

U drugoj trećini sasvim druga priča, gosti preko Nasha i Zuccarella preokreću rezultat i u posljednji period ulaze sa golom prednosti.

Dvadesetak sekundi prije kraja utakmice Plekanec ipak uspjeva odvesti meč u produžetke, u kojima domaćini dolaze do još jednog pogotka i slave važnu pobjedu.

U drugoj utakmici Pittsburg je stigao do lagane pobjede nad Columbusom i povisio vodstvo u seriji na 2:0, oni su savladali goste rezultatom 4:1. Nakon počenog vodstva Pittsburga gosti su uspjeli u drugom periodu izjednačiti, ali je to bilo sve što su pokazali u ovom susretu i sada se nalaze u nezavidnoj situaciji.

St. Louis je došao do gostujuće pobjede nad Minnesotom, i takođe povećao vodstvo u seriji na 2:0. Za goste su pogađali Edmundson i Schwartz dok je jedini pogodak za Minnesotu postigao Parise, tako da je meč završio rezultatom 2:1 u koris Bluesa.

Oilersi su savladali San Jose Sharkse rezultatom 2:0 i tako poravnali seriju na 1:1. Oni su utakmicu riješili golovima početkom druge i polovinom treće dionice. Pogađali su Kassian i McDavid.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi