Pobjede Pittsburgha i Tampe Bay

NHL, play-off

Pobjede Pittsburgha i Tampe Bay

Ekipa Tampa Bay Lightninga ostvarila je pobjedu na svom terenu protiv New York Islandersa (4:1), pa je na taj način došla do izjednačenja (1:1) u četvrtfinalnoj seriji play-offa.

U prvih 12 minuta domaćin je došao do osjetnije prednosti golovima Johnsona i Drouina, da bi Kulemin četiri minuta kasnije smanjio zaostatak gostujuće ekipe.

U nastavku domaći hokejaši uspjeli su da uvećaju prednost i sa dva pogotka sruše sve nade New Yorka. Strijelci su bili Hedman i Johnson.

Do izjednačenja u seriji stigla je i ekipa Pittsburgh Penguinsa koja je u gostima slavila protiv Washington Capitalsa (2:1).

Nakon mirne prve trećine, gosti su poveli u 8. minutu drugog perioda, i to preko Hagelina. Johansson je u uvodnim minutama posljednje trećine vratio nadu domaćinu, ali je Pittsburgh odgovorio u završnici susreta, te je golom Fehra stigao do veoma važne pobjede.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi