Pobjede Saintsa i Patriotsa

NFL predsezona - 1. vikend

Pobjede Saintsa i Patriotsa

U NFL je počela predsezona u kojoj ćemo imati četiri vikenda prije početka novog prvenstva koje će će 8. septembra otvoriti New Orleans (šampioni 2009) i Green Bay (prvak 2011).

Normalno je da se timovi još uhodavaju jer treneri imaju još više od tri sedmice za pripreme, ali bilo je nekoliko zanimljivih rezultata. New Orleans Saintsi su sa 24:3 savladali San Francisko, a mladi running back Mark Ingram imao je tačdaun nakon pređenih 14 jardi tako da je ovaj ruki odmah pokazao zašto je bila pompa za njim.

Tom Brady, prvi kvoterbek Patriotsa se odmarao, ali je New England i bez njega razneo Jaguarse. Slavnog Bradya je mijenjao Rayan Mallett i sasvim solidno je obavio posao. Treba istaći i poraz Steelersa za koje je Ben Roethlisberger igrao samo jednu seriju od Redskinsa dok su Šefovi iz Kansasa ostali bez poena u Tampi.

Rezultati prvog vikenda:
Philadelphia - Baltimor 13:6, New England - Jacksonvile 47:12, San Diego - Seattle 17:24, Oakland - Arizona 18:24, Dallas - Denver 23:24, Detroit - Cincinnati 34:3, Atlanta - Miami 23:28, Washington - Pittsburgh 16:7, Kansas City - Tampa Bay 0:25, New Orleans - San Francisko 24:3. Subota: Green Bay - Cleveland, Chicago - Buffalo, Minnesota - Tennessee, St. Louis - Indianapolis, Carolina - New York Giants. Ponedjeljak: Houston - New York Jets

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije