Počela sezona u košarci u kolicima

Utakmicom između 3K Sarajevo i KIK Bosna

Počela sezona u košarci u kolicima

Jučerašnjom utakmicom u dvorani "Ramiz Salčin" između ekipa „3K Sarajevo“ i KIK „Bosna“ Zenica započela je nova sezona u ligi  BIH za košarkaše u kolicima.

Sarajevski tim zabilježio je ubjedljivu pobjedu rezultatom 96:50 (23:8, 16:13, 28:10, 23:19) i tako najavio ozbiljne ambicije u novoj sezoni.

Kod pobjedničke ekipe najefiksaniji su bili Čejvan sa 28, Majstorić sa 22 i Šutić sa 18 poena, dok je jedini raspoleženi igrač u redovima gostiju iz Zenice bio Lazić koji je ubacio 25 poena.

Utakmici je prisustvovao i  gosp. Luc De Nock, predstavnik međunarodne Asocijacije košarke u kolicima IWBF, koji se ovom prilikom uvjerio da su ispunjeni svi tehnički, logistički i organizacioni zahtijevi potrebni za organizaciju turnira  Euroleague, koji će se održati u Sarajevu od 07. do 10. marta naredne godine.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.