Počeli pregovori o spektakularnom obračunu
Foto: EPA

Joshua i Wilder ulaze u ring

Počeli pregovori o spektakularnom obračunu

M. Šljivak

Svijet boksa u 2018. godini mogao bi svjedočiti jednom od najvećih bokserskih obračuna  u posljednjih nekoliko godina.

Teška kategorija je nakon okončanja vladavine Vladimira Klička ponovo privlači veliku pažnju svjetske javnosti, a prvo ime trenutno je Britanac Anthony Joshua, koji drži titule prvaka WBA, IBF i IBO šampiona svijeta.

Izvjesno je da ćemo u 2018. godine Joshuu nekoliko puta gledati u ringu, a jedan od duela u novoj godini bi mogao biti obračun koji svi dugo čekaju, borba protiv WBC prvaka svijeta, Amerikanca Deontaya Wildera.

Američki bokser trenutno je bez poraza u karijeri (39-0, 38ko) i nakon što je u subotu pobijedio Bermanea Stivernea, izazvao je Joshuu na meč.

Čini se kako je britanski borac spreman prihvatiti borbu i mogli bismo gledati obračun Joshue i Wildera.

"Večeras počinjem pregovore sa ekipom Deontaya Wildera o borbi u 2018. godini", poručio je promotor Eddie Hearn, koji se brine o karijeri britanskog boksera.

Tako bismo uskoro konačno u ringu mogli vidjeti dva čovjeka koji su u samom vrhu teške kategorije, a jedan će iz meča izađi sa svim titulama prvaka svijeta.

Ako dođe do dogovora, Joshua i Wilder bi u ring mogli u ljeto 2018. godine. Hearn je najavio mogućnost da će Joshua prvo u ring sa WBO prvakom Josephom Parkerom sa Novog Zelanda, gdje će pokušati ugrabiti i četvrti naslov.

U tom slučaju, Wilder bi prvo mogao u ring sa Dillianom Whyteom, kojeg mu Hearn nudi, ali zahtjev američkog borca je izričit. On samo želi Joshuu i spreman ga je čekati za borbu.

Ipak, činjenica je kako ćemo veliki obračun sasvim sigurno gledati u 2018. godini, nakon čega ćemo vjerovatno dobiti apsolutnog prvaka svijeta teške kategorije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi