Počelo prvenstvo u kajaku na divljim vodama

Goražde domaćin

Počelo prvenstvo u kajaku na divljim vodama

A. Beganović

U okviru 12. internacionalnog "Festivala prijateljstva" u Goraždu je danas počelo otvoreno državno prvenstvo u kajaku na divljim vodama u disciplini slalom.

Domaćin državnog prvenstva je Kajakaški klub "Buk" iz Goražda u kojem su ponosni na činjenicu da svake godine na ovom prvenstvu učestvuje sve više takmičara.

"Po četvrti put smo domaćini državnog prvenstva i ove godine možemo se pohvaliti rekordnom posjećenosti. Uslovi za takmičenje su dobri, staza je nova, ove godine renovirana. Došlo je dosta mladih kajakaša, čak smo razdvojili kategorije pionira i kadeta kako bi sve funkcionisalo na pravi način", rekao je predsjednik KK "Buk" Suad Čeljo.

Za titulu najboljih u četiri kategorije - pionira, kadeta, juniora i seniora takmiči se 70 kajakaša iz 10 klubova sa područja BiH, Makedonije i Srbije, a po prvi put na takmičenju učestvuju i kajakaši iz Foče.

Državno prvenstvo u kajaku na divljim vodama otvorenim je proglasio načelnik Općine Goražde Muhamed Ramović nakon čega su uslijedila pojedinačna takmičenja. Prvenstvo će biti završeno sutra ekipnim takmičenjima te dodjelom medalja i pehara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti