Počeo plivački miting u Banjaluci

Krenula borba za put u Budimpeštu

Počeo plivački miting u Banjaluci

D. Vejo

Danas je na Gradskom olimpijskom bazenu u Banjaluci počeo međunarodni plivački miting pod nazivom "Banja Luka Open 2017".

Svoje mjesto na ovom prestižnom takmičenju zauzelo je oko 400 takmičara iz osam različitih zemalja svijeta. 

Svi oni, imaće priliku da osiguraju vizu za predstojeće Svjetsko prvenstvo koje će se održati u julu mjesecu u Budimpešti.

Pored BiH, tu se još nalaze Srbija, Hrvatska, Rumunija, Makedonija, Letonija, Kanada i drugi. Trener plivačkog kluba Olymp iz Banja Luke ističe da vjeruje u svoje plivače, te da se nada putu u Budimpeštu.

"Nikola Bjelajac, Adi Mešetović i Emir Muratović pokušaće da izbore svoje mjesto na nadolazećem Svjetskom prvenstvu. Vjerujem u njih i znam da mogu ostvariti to. Ovo je jedan od najjačih mitinga u Evropi", izjavio je Miodrag Čeko.

Tekući plivački miting nalazi se u kalendarima LEN-a i FINA-e.

Podsjetimo, takmičenje završava sutra.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi