Početak iz snova za Giantse

Major League Baseball

Početak iz snova za Giantse

Sinoć su prvi put svi timovi u MLB-u bili na terenu. Među 15 utakmica ponovo je najviše pažnje izazvao duel Yankeesa i Red Soxa, te Metsa i Marlinsa.

Početak nove sezone zasad protiče u znaku sjajnih San Francisco Giantsa, koji su prvi put nakon sedam godina sezonu počeli s tri pobjede protiv Houstona. Giantsi su s visokih 10:4 slavili protiv Astrosa u Houstonu zahvaljujući sjajnom Edgaru Renteriji, koji je postavio rekord karijere sa 5 udaraca.

Rezultati:

Boston – NY Yankees 1:3
Tampa Bay – Baltimore 4:3
Texas – Toronto 4:7
Chicago WS – Cleveland 3:5
Kansas – Detroit 3:2
LA Angels – Minnesota 2:4
Oakland – Seattle 6:5
Milwaukee – Colorado 5:4
Houston – San Francisco 4:10
Washington – Philadelphia 4:8
Pittsburgh – LA Dodgers 4:3
Atlanta – Chicago Cubs 3:2
Cinncinati – St. Louis 3:6
NY Mets – Florida 6:7
Arizona – San Diego 5:3
U velikom derbiju Yankeesi su nakon deset inninga slavili pobjedu protiv Boston Red Soxa zahvaljujući odličnom Curtisu Grandersonu, koji se u prve tri utakmice imao dva homera.

Philadelphia je upisala novu pobjedu protiv, po mnogima najlošijeg tima lige, Washingtona, dok je Toronto slavio na gostovanju kod Texasa sa 7:4. Prvo ime utakmice bio je Nelson Cruz.

Prošle godine su Dodgersi sezonu otvorili sa 20 pobjeda, a već na početku nove imaju dva poraza u nizu i to od Pratesa za koje su mislili kako će ih lagano preskočiti. Tek u desetom inningu je završio i obračun Metsa i Marlinsa u kojem su pobjedu odnijeli gosti iz Floride (6:7). 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.