Počinje borba za državni tron

Carlsberg snooker liga BiH

Počinje borba za državni tron

O. Lekić

Prvo kolo Masters turnira Carlsberg snooker lige BiH počinje narednog vikenda u Tuzli. Klubovi Click, Billy Blues i BKC otvoriće svoja vrata najuspješnijim igračima snookera u protekloj sezoni. Njih 18 izborilo je svoje učešće u dva najprestižnija snooker turnira u našoj zemlji. Naime, radi se o dva Masters kola Carlsberg Snooker lige BiH.

U Subotu 01.07.2017. od 9:00h kada počinje prvo kolo Mastersa, svi ljubitelji snookera moći će da gledaju najbolje igrače snookera koje posjeduje BiH. Kroz šest odigranih kola u Tuzli, Kiseljaku, Bugojnu i Sarajevu, od ukupno 128 igrača samo je 18 izborilo svoje učešće na završnim Masters turnirima gdje će se boriti za prestižnu titulu prvaka države.

Carlsberg snooker liga BiH je najveće takmičenje u ovom sportu u Bosni i Hercegovini a isto tako i najveće snooker takmičenje u jugoistočnoj Europi. Iz ukupno sedam klubova širom BiH Carlsberg snooker liga BiH uspjela je da okupi zavidnu brojku takmičara, njih 128. Veliki uticaj na ovako dobar odziv imala je prošlogodišnja PAN snooker liga koja se također igrala na nivou BiH i koja je brojala 88 igrača.

Prošlogodišnji državni prvak, tada sedamnaestogodišnji Mario Željo Milošević uspio je da napravi i prvu 147-cu u našoj zemlji, a nedugo zatim i da je potvrdi čak četiri puta. Faris Vučkić iz Sarajeva također pomijera granice ovog sporta u našoj zemlji te pravi najveći break iz igre. Vučkić je također vlasnik do sada najvećeg breaka u Carlsberg snooker ligi BiH od 64 poena za šta je predviđena i novčana nagrada.

U svim klubovima Carlsberg Snooker lige BiH, već se svakodnevno mogu vidjeti igrači kako treniraju te smo već navikli na nizove od preko 50 poena.

Pored aktuelnog državnog prvaka Marija Želje Miloševića na završnim Mastersima vidjećemo i Farisa Vučkića, Adija Šakovića, Adela Kalabušića, Rijada Šišića iz kluba Union Jack Sarajevo. Iz kluba Desetka Bugojno tu su Ermin Avdibašić, Zlatan Fuka i Midhat Ramić. Iz kluba Cue Ball Kiseljak dolaze nam Ivan Kristić, Nedžad Emšo i Danijel Kristić te iz kluba Billy Blues iz Tuzle Asmir Smajlović, Muris Katanić i Demirel Pirić i također iz Tuzle iz kluba Click tu su Edin Kovačević, Azur Ibrić, Mirza Vuković i Sanjin Lemezović.

Nagradni fond u visini od 4.000 KM biće podijeljen na prva tri mjesta i nagradu za najveći break turnira, slijedećim redoslijedom: 1. mjesto 2.000 KM, 2. mjesto 1.000 KM, 3. mjesto 750 KM i za najveći break 250 KM.

Drugo kolo Masters turnira, te ceremonija proglašenja državnog prvaka i pobjednika Carlsberg Snooker lige BiH 2016/2017 održaće se 08. i 09. jula u prostorijama kluba Cue Ball u Kiseljaku nakon čega će svi učesnici i članovi Snooker organizacije BiH otići na zasluženi odmor i pripreme za nadolazeću sezonu.

Promo clip možete pogledati na linku, a za više info o Carlsberg Snooker Ligi BiH i o snookeru u BiH posjetite oficijelnu FB stranicu Snooker Organizacija BiH, FB stranicu klubova Organizacije te http://www.snooker.org.ba/.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi