Počinje nova sezona snooker takmičenja u BiH

Prijavite se

Počinje nova sezona snooker takmičenja u BiH

M. Skaka

Počinju prijave za učešće u najvećoj snooker ligi u istočnoj Europi pod nazivom Carlsberg Snooker Liga BiH.

Carlsberg snooker liga BiH okupiće preko 100 snooker igrača iz klubova širom BiH koji će se takmičiti u 6 zvaničnih kola te 2 masters turnira nakon kojih će se saznati imena državnog prvaka te drugo i trećeplasiranog igrača.

Svi zainteresovani snooker igrači iz BiH treba da se prijave za učešće u ligi u svojim matičnim klubovima, članovima Snooker Organizacije BiH u svom ili u najbližem gradu.  Prijave su otvorene do kraja oktobra, a prvo kolo takmičenja počinje u novembru.

Organizator takmičenja je Snooker Organizacija BiH koja i ove godine uz pomoć sponzora Carlsberg Piva omogućava svim učesnicima da učestvuju u Ligi bez novčane uplate i turnirske kotizcije.  Sponzor je obezbijedio i nagradni fond takmičenja u ukupnoj vrijednosti od 5.000 KM. Prva tri plasirana igrača osvojiće novčane nagrade, pehare i medalje, a biće nagrađen i najveći postignuti break.

Carlsberg Snooker Liga BiH će se održavati po svim svjetskim standardima takmičenja, tako da će svi ljubitelji ovog sve popularnijeg sporta moći da prate sjajne mečeve u klubovima širom BiH, a ne samo putem malih ekrana.

Snooker organizacija BiH je već prošle godine uvela live stream mečeva te će ove godine to postati praksa ,tako da će se mečevi moći pratiti i putem FB stranica klubova Snooker Organizacije.

Svi učesnici Lige proći će kroz jednodnevni kurs Snooker Akademije BiH i dobiti certifikat od strane jedinog certificiranog WPBSA snooker trenera u našoj zemlji, Zijada Redžića.  

Pozivamo sve snooker igrače da se prijave za novu sezonu takmičenja i postanu dio najljepše snooker priče!

Više informacija o takmičenjima biće objavljeno na oficijelnoj web stranici Snooker Organizacije BiH www.snooker.org.ba, kao i na FB stranici SnookerOrganizacijaBiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi