Podrška Općine Centar obnovi Olimpijskog muzeja

Podrška Općine Centar obnovi Olimpijskog muzeja

Sponzorski tekst

Danas je u prostorijama Olimpijskog muzeja održana press konferencija i potpisivanje Protokola između Olimpijskog komiteta BiH i Općine Centar, koja je u okviru ovogodišnjeg budžeta odredila iznos od 20.000,00 KM kao svoju podršku Projektu obnove Olimpijskog muzeja u Sarajevu.

Načelnik Općine Centar Dževad Bečirević je podržao ovaj Projekat još u februaru ove godine, ali su se tek danas stekli uslovi za potpisivanje protokola, koji je potpisan od strane načelnika Općine Centar Dževada Bečirevića i direktora Olimpijskog muzeja Edina Numankadića.

Direktor Olimpijskog muzeja je rekao da i pored devastacije, Muzej nije nikada prestao sa radom. Muzej je trenutno lociran u prostorijama Olimpijskog komiteta BiH na Zetri, te se isključivo finansira od strane Olimpijskog komiteta BiH koji je ne budžetski korisnik i finansiranje rada Muzeja nije u njegovoj obavezi.

Predsjednik OK BiH Siniša Kisić se zahvalio Općini Centar na čelu sa načelnikom Dževadom Bečirević i rekao da je ovo prva konkretna uplata za obnovu Olimpijskog muzeja. Olimpijski komitet BiH na obnovi Olimpijskog muzeja paralelno surađuje sa g-dinom Peterom Sorensenom i Evropskom Unijom, koji su dali konkretna obećanja, Francuskom ambasadom u BiH, UNESCO-om, Općinom Stari grad, kao i Međunarodnim olimpijskim komitetom.

Na kraju, predsjednik OK BiH se još jednom zahvalio svima koji podržavaju ovaj Projekat obnove Olimpijskog muzeja, jedinog sportskog i olimpijskog muzeja u Bosni i Hercegovini.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.