Podržimo Tuku u izboru za najboljeg atletičara godine

Bira se najbolji atletičar u 2015. godini

Podržimo Tuku u izboru za najboljeg atletičara godine

E. Škorić

Amel Tuka nalazi se u izboru za najboljeg atletičara 2015. godine.  

Tuka je postavio rekord u trci na 800 metara sa istrčanih 1:42.51 u Monte Carlu, te je osvojio bronzanu medalju na Svjetskom prvenstvu u Pekingu.

To je ujedno bila prva medalja za našu zemlju u nekom olimpijskom sportu. Sjajni bh. atletičar je nedavno u Briselu na Dijamantnoj ligi osvojio treće mjesto i nastavlja da oduševljava.

Evropska atletka organizacija nominovala ga je kao jednog od kandidata za najboljeg atletičara godine.

Glasati se može putem Twittera i Facebooka, a glasanje se završava u ponedjeljak, 28. septembra. 

Pored Tuke, u izboru kod muškaraca su i Mo Farah (Velika Britanija), Greg Rutherford (Velika Britanija), Jimmy Vicaut (Francuska), Miguel Angel Lopez  (Španija), Pawel Fajdek (Poljska), Piotr Malachowski (Poljska), Renaud Lavillenie (Francuska), Sergey Shubenkov (Rusija) i Matej Toth (Slovačka). 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.