Poljaci ipak u polufinalu

Tri evropske selekcije kontra Brazila

Poljaci ipak u polufinalu

U polufinalu Svjetskog prvenstva igrat će Poljska - Njemačka i Francuska - Brazil. Poljaci su za plasman u finale trebali osvojiti dva seta i sve je bilo jasno nakon što je domaća reprezentacija dobila prva dva seta sa identičnih 25:22.

Rusi su se vratili, ali su na kraju izgubili u petom setu 15:11. Opet je Mariusz Wlazly bio najbolji Poljask sa 28 izborenih poena. Francuzi su kao i Poljaci dobili prva dva seta, Iranci su sve vratili na početak. Peti je otišao na stranu Francuza 15:9.Francuzi su imali Moryja Sidibea sa 17 poena.

Od četiri reprezentacije koje ćemo gledati u polufinalu, Brazil ima tri uzastopne titule, dominacija traje od 2002. godine. Poljaci imaju jedno zlato (1974.) i srebro iz 2006. godine. Njemačka se računa titula Istočne iz 1970.godine, dok su francuzi dohvatili broncu 2002. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti