Popustio krov dvorane, sportisti se jedva izvukli

Izbjegnuta tragedija u Češkoj

Popustio krov dvorane, sportisti se jedva izvukli

M. Šljivak

Ogroman snijeg koji je pogodio gotovo kompletnu Evropu donosi velike probleme, a sigurnosti nema ni u dvoranama, gdje se sportisi kriju od hladnih dana.

U Češkoj je jučer umalo došlo do tragedije kada je krov dvorane popustio dok su u njoj mladi igrači florbola igrali meč.

Snijeg je bio pretežak i za konstrukciju nove dvorane. Krov je počeo padati, a srećom su to na vrijeme vidjeli i sportisti, te su uspjeli da pobjegnu.

Samo pukom srećom je izbjegnuta velika tragedija, a interesantno je da je ova dvorana otvorena samo prije nekoliko dana, odnosno 2. januara.

Češka je prethodnih dana pogođena jakim snijegom koji je u nekim područjima iznosio čak 40 centimetara.



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi