Poraz Srbije na startu
Boris Zloković je vodio bespoštednu borbu u prvoj utakmici

Roma 2009

Poraz Srbije na startu

Na startu SP u vaterpolu Srbija je poražena od Španije, dok u ostalim mečevima nije bilo iznenađenja. Hrvatska, Crna Gora i Mađarska upisale su rutinske pobjede.

Mađarska je s pola snage bila bolja od Kanade, a krajnji rezultat od 15:6 mogao je biti i ubjedljiviji da mađarski selektor nije odmarao glavne igrače u završnici susreta. Peter Biros je bio najbolji igrač Mađarske sa 3 gola, dok je kod Kanađana Kevin Graham postigao 4 gola.

U drugoj utakmici ove grupe Njemačka je vrlo ubjedljivo savladala Južnu Afriku rezultatom 14:4. Pobjednik ni u jednom trenutku nije došao u pitanje, a Njemačka je nakon prve četvrtine imala vodstvo 4:1, a na poluvremenu 8:1, tako da su nastavak meča priveli mirno kraju. Najbolji u timu  Njemačke bio je Oeler sa 5 golova.

Hrvatska je savladala Brazil sa 11:2, ali mora se priznati da je bilo dosta propusta u igri izabranika Ratka Rudića koje će morati otkloniti ukoliko misle na odbranu titule. Rudić je mnogo rotirao igrače, pa su tako Dobud, Sukno i Barać postigli po 2 gola, dok Bošković, nominalno najbolji hrvatski igrač nije postigao ni jedan gol.

Crna Gora nije imala problema sa Kinom, a rezultat 14:4 najbolje pokazuje odnos snaga u bazenu. Boris Zloković je sa 4 gola bio najbolji u timu ajkula.

Australija je ostvarila ključnu pobjedu koja će joj vjerovatno osigurati baraž. Klokani su bili bolji od Kazahstana rezultatom 14:7.

Španija je u derbiju dana bila bolja od Srije rezultatom 11:9. Odličnu igru su prikazala oba tima, ali su Španci dvije minute prije kraja postigli tri vezana gola za preokret rezultata, i tako upisali vrlo važnu pobjedu koja im vjerovatno znači prvo mjesto u grupi.

Rumunija je u solidnoj vaterolskoj predstavi bila bolja od Makedonije rezultatom 6:4, što je ujedno i meč s  najmanje postignutih golova.

SAD su na startu turnira savladale domaćina Italiju sa 9:8, što će im vjerovatno biti dovoljno za prvo mjesto u grupi. Amerikanci su prve dvije četvrtine rješili u svoju korist sa po jednim golom prednosti, dok su Talijani dobili treću dionicu sa 2:1, ali su u posljednjoj odigrali 3:3, tako da su Amerikanci zadržali prednost iz prvog dijela.

Rezultati:

Mađarska – Kanada 15:6
Njemačka – Južna Afrika 14:4
Hrvatska – Brazil 11:2
Crna Gora – Kina 14:4
Španija – Srbija 11:9
Australija – Kazahstan 14:7
Rumunija – Makedonija 6:4
SAD – Italija 9:8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije