Poraz Tampe u Londonu, slavlje Packersa
Aaron Rodgers je odigrao odličnu utakmicu

NFL boravio u Evropi

Poraz Tampe u Londonu, slavlje Packersa

M. Maksimović

Sedmo kolo regularne sezone NFL-a ponudilo je i jednu utakmicu koja je odigrana u Evropi. Vlasnici Manchester Uniteda, braća Glazer definitivno nisu imali svoj dan. Nakon debakla njihove ekipe u gradskom derbiju, poraz je doživjela i ''prva ljubav'' ekipa Tampa Bay Buccaneersa.

U susretu odigranom na Wembleyu Chicago Bearsi su slavili 24:18, iako je malo nedostajalo da se dogodi preokret. Bearsi su odigrali u visokom ritmu tri četvrtine, vodili su 21:5, a onda je stigla posljednja dionica. Josh Freeman je podijelio dva TD dodavanja, pa su Buccaneersi došli do 21:18. Ipak, ovo nije bio dan Josha Freemana koji je imao četiri interceptiona. Bearse je izvukao Robbie Gould field goalom sa 25 yardi za 24:18. Jay Cutler QB Bearsa je osvojio 226 yardi.

Detroit je nakon pet pobjeda zaredom, upisao dva poraza u nizu. Sada su bolji bili Atlanta Falconsi predvođeni Mattom Bryantom kickerom koji je realizovao tri field goala, računajući posljednji za 23:16, sa 40 yardi, za ukupno 11 poena.

Packersi su pred sobom imali neugodno gostovanje u Mineapolisu, ali su i tu prepreku uspješno preskočili. Minesota je na poluvremenu vodila 17:13, a onda su gosti kreirali veliki preokret, treću četvrtinu su dobili 20:0 za vodstvo 33:17.Uspjeli su Vikingsi doći na 33:27, ali dalje nisu mogli. Aaron Rodgers je bio u svom elementu, 335 yardi je osvojio, imao je tri TD dodavanja.

Ako je publika u Mineapolisu mogla uživati u kvalitetnoj predstavi, gledaoci na Browns Stadiumu u Clevelandu sigurno nisu, ali barem za utjehu su Brownsi pobjedili. I to Seattle Seahawkse 6:3.
Phil Dawson je realizovao dva od četiri field goala, Steven Hauschka tek jedan.


Rezultati 7.kola:
Cleveland Browns - Seattle Seahwaksi 6:3
Detroit Lions - Atlanta Falcons 16:23
Tennessee Titans - Houston Texans 7:41
Miami Dolphins - Denver Broncos 15:18 produžetak
NY Jets - San Diego Chargers 27:21
Tampa Bay Buccaneers - Chicago Bears 18:24
Carolina Panthers - Washington Redskins 33:20
Oakland Raiders - Kansas City Chiefs 0:28
Arizona Cardinals - Pittsburgh Steelers 20:32
Dallas Cowboys - St.Louis Rams 34:7
Minesota Vikings - Green Bay Packers 27:33
New Orleans Saints - Indianapolis Colts 62:7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.