Poraženi Čolpa i Fetahović

Bokserski turnir na Evropskim igrama

Poraženi Čolpa i Fetahović

M. Šljivak

Bosanskohercegovački bokseri Alem Čolpa i Adem Fetahović poraženi su u osmini finala turnira na Evropskim igrama u Bakuu. Jednoglasnom odlukom sudija bolji od Čolpe bio je Francuz Paul Omba Bjongolo (Biongolo). Fetahović je poražen od Rumuna Danijela Nikoleskua (Nicolescu), također sa 0:3.

"Meč je bio neizvjestan, ali protivnik je, na kraju, zasluženo pobjedio. Ja sam dao svoj maksimum. Ulazim polako u staru formu i nadam se boljim rezultatima u nastavku sezone. Puno sreće želim svojim reprezentativnim kolegama u nastavku takmičenja. Bilo je ovo predivno iskustvo na Prvim evropskim igrama", rekao je Čolpa. 

Jedini predstavnik bh. boksa u Bakuu ostao je Džemal Bošnjak koji se sutra bori za medalju sa Italijanom Valentinom Manfredonijem.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.