Porazi New Englanda i Dallasa
Cowboysi nisu mogli zaustaviti Eaglese

Osma sedmica je za nama

Porazi New Englanda i Dallasa

M. Maksimović

Dva susreta privukla su posebnu pažnju u ovom osmom kolu regularane NFL sezone. Na Heinz Fieldu su igrali stari rivali Pittsburgh i New England dok je na Lincoln Financial Fieldu, Philadelphia ugostila Dallas. U oba slučaju slavile su domaće ekipe.

Pittsburgh Steelersi su pokazali kako nisu zaboravili pobjeđivati one najbolje. QB domaćih Ben Roethlisberger je odigrao utakmicu u visokom ritmu, a njegova dodavanja su sjajno koristili
Heath Miller TE Steelersa i WR Antonio Brown.

Roethlisberger je osvojio 365 yardi, imao je 2 TD dodavanja, Brown je osvojio 67, Miller  85 yardi.
I ovaj put je odbrana Pittsburgha bila neumoljiva, Tom Brady QB Patriotsa se trudio, imao je dva TD dodavanja, ali više nije moglo proći. Pittsburgh Steelersi su slavili 25:17.

Dallas Cowboysi su u sedam utakmica do sada pokazali šta sve mogu, tačnije šta ne mogu. U ovom kolu su se loše proveli na gostovanju u Philadelphiji. Running Back Sean McCoy je bio nezadrživ, osvojio je 185 yardi, Michael Vick kao QB 279. Sredinom treće četvrtine je mirisalo na katastrofu Dallasa, ali je uspio Tony Romo provući jedan pas za Laurenta Robinsona i spašavanje časti gostiju koji su poraženi 34:7.

NY Giantsi su imali puno problema protiv ekipe koja je još uvijek bez pobjede, Miami Dolphinsa.
Gosti su imali 14:3, 17:10, ali su se Giantsi izvukli. Lawrence Tynes je pogodio field goal, a onda je Eli Manning 25 yardi dugim dodavanjem pronašao Victora Cruza za pobjedu Giantsa 20:17.

Pobjedu su ispustili i Arizona Cardinalsi na sličan način kao i Miami. Nakon prvog poluvremena Cardinalsi su u Baltimoreu vodili 24:6, ali je drugo poluvrijeme pripalo Ravensima 24:3. Najveći preokret Ravensa u svojoj istoriji su kreirali Running Back Ray Rice, kicker Billy Cundiff, Wide Riciver Anquan Boldin potpomognuti QB Joeom  Flaccom. Na kraju je Billy Cundiff realizovao field goal sa 25 yardi na isteku vremena za 30:27.

San Francisco je vratio svoje navijače u nekada za njih sjajnu prošlost. Šesta pobjeda u sedam utakmica je ostvarena protiv Clevelanda 20:10. Field goal je za potvrdu pobjede pogodio David Akers 1:56 prije kraja.

Rezultati 8.kola:
San Francisco 49ers - Cleveland Brown 20:10
Seattle Seahawks - Cincinnati Bengals 12:34
Pittsburgh Steelers - New England Patriots 25:17
NY Giants - Miami Dolphins 20:17
Houston Texans - Jacksonville Jaguars 24:14
St. Louis Rams - New Orleans Saints 31:21
Philadelphia Eagles - Dallas Cowboys 34:7
Denver Broncos - Detroit Lions 10:45
Buffalo Bills - Washington Redskins 23:0
Carolina Panthers - Minnesota Vikings 21:24
Baltimore Ravens - Arizona Cardinals 30:27
Tennessee Titans - Indianapolis Colts 27:10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.