Porazi Packersa, Giantsa, Titansa
Chiefsi slave sa privremenim trenerom Romeom Crennelom

Bliži se play off

Porazi Packersa, Giantsa, Titansa

M. Maksimović

U NFL-u se bliži kraj regularnog dijela sezone, a situacija u konferencijama i divizijama sve komplikovanija. Svakako da su i u ovom kolu u centru pažnje bili prvaci, Gren Bay Packersi koji su doživjeli prvi poraz i to protiv Kansas City Chiefsa 19:14. U red iznenađenja spadaju porazi NY Giantsa, Baltimore Ravensa i Tennessee Titansa.

Svoju šestu pobjedu Chiefsi su proslavili protiv prvaka Green Bay Packersa i to sa privremenim trenerom Romeom Crennelom. Za pobjedu je domaćoj ekipi bio dovoljan jedan TD. Presudnim se pokazalo kratko probijanje Jackiea Battlea 4:53 prije kraja za 19:7. Svakako vrijedi spomenuti Ryana Succopa koji je zabio četiri field goala.

Navijači NY Giantsa su očekivali pobjedu protiv Washington Redskinsa, ali je ona izostala. QB Eli Manning nije imao svoj dan, tri presječena dodavanja, jedno više od Rexa Grossmana na drugoj strani. Gosti su odigrali odličnu drug četvrtinu u kojoj je prvo Santana Moss uhvatio Grossmanovo dodavanje, a onda je i Darrel Young odradio šest yardi za vodstvo gostiju 17:0. Giantsi su popravljali situaciju, ali su poraženi 10:23.

Treća dionica je bila kobna po Baltimore Ravense.QB Chargersa Philip Rivers je pronašao Malcoma Floyda, Ryan Mathews je prošao drugi put u end zonu gostiju koji su u tom trenutku bili u nedostižnom minusu 31:7. Poraz gostiju je ublažio Torrey Smith dvije minute prije kraja za konačnih 34:14.

Indianapolis Coltsi napokon su stigli do prve pobjede i to protiv Tennessee Titansa 27:13. Coltse je sa 161 yardom do prve pobjede vodio RB Donald Brown. Matt Hasselbeck je imao dva pogrešna dodavanja, probali su Titansi i sa rezervnim QB-om Jakeom Lockerom, ali nije išlo.

Nakon 15 odigranih kola, u NFC-u (National Football Conference) play off su osigurali Green Bay, New Orleans i San Francisco, blizu su Dallas, Atlanta i Detroit. Četiri ekipe imaju identičan omjer 7-7, a to su Seattle, Chicago, NY Giants i Arizona. U AFC-u (American Football Conference) su mirni New England, Pittsburgh, Houston,  Baltimore, dok su svoju priku traže Denver, Cincinnati, NY Jetsi, Oakland, pa i San Diego.


Rezultati 15.kolo:
Kasas City Chiefs - Green Bay Packers 19:14
Philadelphia Eagles - NY Jets 45:19
San Diego Chargers - Baltimore Ravens 34:14
Tampa Bay Buccaneers - Dallas Cowboys 15:31
Atlanta Hawks - Jacksonville Jaguars 41:14
Chicago Bears - Seattle Seahawks 14:38
Houston Texans - Carolina Panthers 13:28
Indianapolis Colts - Tennessee Titans 27:13
Oakland Raiders - Detroit Lions 27:28
Buffalo Bills - Miami Dolphins 23:30
Arizona Cardinals - Cleveland Browns 20:17(p)
Denver Broncos - New England Patriots 23:41
NY Giants - Washington Redskins 10:23

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.