Potpisan sporazum o sradnji SA Volleyja i Halkbanka

Slavni turski klub stigao u Sarajevo

Potpisan sporazum o sradnji SA Volleyja i Halkbanka

A. Beganović

Ženski odbojkaški klub SA Volley jučer je potpisao ugovor o saradnji sa jednim od najboljih evropskih odbojkaških klubova, slavnim turskim Halkbankom.

Na jučerašnjoj press konferenciji ozvaničena je saradnja Halkbanka i SA Volleyja, čiji šef struke Dušan Benić nije krio zadovoljstvo postignutim sporazumom.

"Ponosan sam što smo predanim radom uspjeli privući investitora, posebno što se radi o evropskom velikanu Halkbanku. Turski klub će nam pomoći donacijom opreme, ali i finansijskim sredstvima, odnosno pokrivanjem svih troškova takmičenja. Siguran sam da ćemo veoma brzo opravdati povjerenje ljudi iz turskog kluba", izjavio je Benić, dok je Dr. Esen Gurbuzsel, čovjek zadužen za razvoj ženske odbojke u Halkbanku istakao:

"Naš ženski klub se takmiči u drugoj ligi Turske, no cilj nam je napraviti ekipu koja će biti respektabilna u Evropi. Naš muški tim je prošle godine igrao finale odbojkaške Lige prvaka i želimo da u dogledno vrijeme odbojkašice postignu sličan rezultat. Zbog toga smo se odlučili na saradnju sa ekipom SA Volley, a najbolje igračice iz Sarajeva će biti priključene našoj ekipi."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.