"Potrebno je čudo pa da Armstrongu bude smanjena kazna"
Armstrong nakon sedme titule na Tour de Franceu

Obrukani prvak Tour de Francea

"Potrebno je čudo pa da Armstrongu bude smanjena kazna"

Osramoćeni višestruki prvak Tour de Francea Lance Armstrong kažnjen je doživotnom suspenzijom zbog doping afere. 

Armstrong je priznao upotrebu dopinga i nada se da će njegova kazna biti smanjena i da će opet dobiti priliku da se vrati na stazu. Predsjednik Svjetske antidoping agencije John Fahey odbacio je takvu mogućnost, te je rekao kako bi bilo potrebno čudo da se Amerikanac opet vrati na stazu. 

"Što se mene tiče taj slučaj je zapečaćen i zatvoren. Trebalo bi čudo da se desi pa da ga opet otvorimo," rekao je John Fahey predsjednik Svjetske antidoping agencije na sastanku krovne dopinške kuće u Johanesburgu. 

Odluka je konačna i tako treba i da ostane

Amerikanaca koji je osvojio Tour de France sedam puta ostao je bez titula prošle godine nakon što je Američka antidoping agencija pokrenula slučaj protiv Armstronga kojim je dokazano da je biciklista koristio nedozvoljena sredstva. 

"Armstrong je uradio šta je uradio i svi znamo šta je to. Nije sarađivao u istrazi i sada mora da se nosi sa posljedicama. Odluka koja je donesena je konačna i tako treba i da ostane," odlučan je bio prvi čovjek Svjetske antidoping agencije. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.