Potukli se vaterpolisti Hrvatske i Srbije

Turnir u Gružu

Potukli se vaterpolisti Hrvatske i Srbije

A. Beganović

Mladi vaterpolo reprezentativci Srbije i Hrvatske potukli su se nekoliko sekundi prije kraja međusobnog duela 4. kola turnira u Gružu.

Do sukoba je došlo pet sekundi prije kraja susreta pri vodstvu Srbije od 7:5, a meč je čak bio i prekinut. Susret je završen pomenutim rezultatom, a ovo je prvi poraz mladih hrvatskih vaterpolista na turniru.

Hrvatski mediji prenose da je glavni krivac za izbijanje opšte tuče u bazenu golman srbijanske reprezentacije Vojislav Mitrović, koji je dva puta šakom u glavu udario Marka Macana, kapitena mlade hrvatske vaterpolo reprezentacije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.