Poturak izgubio od Mladena Brestovca
Foto: Fight Channel

U borbi za FFC pojas

Poturak izgubio od Mladena Brestovca

M. Šljivak

Iskusni bh. borac Dževad Poturak poražen je večeras u Ljubljani na FFC 29 eventu od Mladena Brestovca u borbi za pojas teške kategorije.

Brestovac je u ovom meču maksimalno koristio prednost u visini, te je dobro pogađao Poturka udarcima nogama. Iako je bh. borac dobro blokirao te pokušaja tokom prve tri minute, ali je u nastavku izgledao sve slabije.

Nije Dževad uspio naći put do hrvatskog borca u prvoj rundi, ali je u drugoj snažnim aperkatom uzdrmao Brestovca, koji je konstantno radio na nožnoj tehnici.

Tako je Brestovac skupljao bodove kod sudija. Poturak nije imao previše šansi da pogodi aktuelnog šampiona i hrvatski borac je na kraju upisao pobjedu jednoglasnom odlukom sudija.

Brestovac je tako odbranio naslov pobjednika, a Poturak će sačekati drugu šansu za pobjednu na FFC-u.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi