Poturak lagano sredio Lašenka u Zagrebu

Poturak razbio Ukrajinca

Poturak lagano sredio Lašenka u Zagrebu

M. Šljivak

Bosanskohercegovački K1 borac Dževad Poturak savladao je na večerašnjem World Grand Prixu u Zagrebu ukrajinca Sergeja Lašenka u rezervnom meču večeri.

Poturak je od prve minute ovog meča dominirao nad ukrajinskim borcem. Lagano je dobio prvu rundu sjajnom taktikom, a ista situacija je viđena i u drugoj rundi gdje je ponovo naš borac dominirao i lagno je i ovu rundu dobio.

Lašenko je pokušao u trećoj rundi da se vrati u borbu, ali to  mu nije uspjelo, te je Poturak stigao do pobjede u ovom meču jednoglasnom odlukom sudija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.