Poturak najavio: Ako izgubim, završiću karijeru
Foto: Facebook

Dževad Poturak najavio odlazak

Poturak najavio: Ako izgubim, završiću karijeru

M. Šljivak

Bh. borac Dževad Poturak poražen je sinoć u Istanbulu od grčkog borca Antoniosa Armenatzoglua.

Grk je u ringu bio bolji borac i na kraju je zasluženo pobijedio, a Bh. Machine je već mislima u novom meču.

Mjesec septembar donosi novu borbu za legendu bh. kickboxinga. Poturak će u slovenačkom Koperu 16. septembra imati borbu protiv Slovenca Mirana Fabijana, a ovo bi našem borcu mogao biti posljednji meč u karijeri.

Poturak je najavio da će u slučaju poraza završiti karijeru dugu 30 godina.

"Mnogo godina sam u ringu. Volim ovaj sport i ovo što radim u posljednje dvije godine je moja ljubav prema ovom sportu. Borio sam se širok svijeta, a ispred mene je još jedan težak meč. Iako imam dogovorene mečeve do kraja godine, ako izgubim u Koperu, završiću karijeru", rekao je Poturak.

Tokom bogate karijere, Poturak se borio s najvećim zvijezdama kickboxa. U 85 odrađenih mečeva ima 53 pobjede, 26 poraza i šest neriješenih rezultata, a trenutno je u lošoj seriji od sedam izgubljenih mečeva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije