Potvrđeno: Miočić protiv Overeema na UFC-u 203

Spektakl u Clevelandu

Potvrđeno: Miočić protiv Overeema na UFC-u 203

Stipe Miočić titulu u teškoj kategoriji braniće protiv Holanđanina Alistaira Overeema, potvrđeno je iz najveće svjetske organizacije.

Okršaj ova dva borca predvodiće UFC 203, koji je na programu 10. septembra u Clevelandu, a mjesto događaja biće Quicken Loans Arena.

Miočić je do pojasa došao u svom posljednjem nastupu, u kojem je tokom prve runde nokautirao Brazilca Fabricija Werduma, dok je Overeem u zadnjoj borbi tehničkim nokautom savladao Bjelorusa Andreja Arlovskog, što mu je bio četvrti uzastopni trijumf.

Amerikanac hrvatskog porijekla trenutno je na omjeru 15-2, a sa druge strane Holanđanin u MMA karijeri ima 41 pobjedu i 14 poraza.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi