Potvrđeno: Weidman i Romero se bore na UFC-u 205

Kandidati za mjesto izazivača

Potvrđeno: Weidman i Romero se bore na UFC-u 205

UFC je službeno potvrdio meč između Chrisa Weidmana i Yoela Romera.

Okršaj bivšeg prvaka srednje kategorije i Kubanca naće se na UFC-u 205, koji je na programu 12. novembra u Madison Square Gardenu.

Amerikanac je posljednji nastup zabilježio krajem prošle godine kada je poražen od Lukea Rockholda tehničkim nokautom u trećoj rundi. To je ujedno bio i prvi poraz Weidmana u MMA karijeri, u kojoj je zabilježio i 13 pobjeda.

Kubanski borac je sa druge strane u svojoj posljednjoj borbi savladao Brazilca Ronalda Souzu podijeljenom odlukom sudija. Nakon toga USADA je utvrdila da je Romero koristio nedozvoljena sredstva, ali tek poslije duela sa Jacareom. Zbog toga su se dvije strane nagodile i Kubanac je dobio šest mjeseci kazne.

Pored ove borbe spominje se i okršaj Lukea Rockholda i Ronalda Souze. Za sada nema zvanične potvrde, ali dobro obavješteni izvori tvrde da postoje realni izgledi za realizaciju ove borbe.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi