Povlači se Tyson Fury

Nakon meča s Kličkom

Povlači se Tyson Fury

M. Šljivak

Prvak svijeta u teškoj kategoriji po verzijama WBA, WBO i IBO, Tyson Fury, najavio je kako će mu meč protiv Vladimira Klička 9. jula u Manchesteru biti posljednji u karijeri.

Kontroverzni Irac je najavio povlačenje bez obzira na ishod meča, jer mu je dosta boksa, te se želi posvetiti porodici.

"Meč protiv Vladimira Klička će biti moj posljednji. Idem na sve ili ništa. Neću se više boriti bez obzira na ishod te borbe", rekao je Fury, te je dodao:

"Ne mogu više, dosta mi je boksa i nemam više motivacije da se borim", dodao je Fury pred meč njegovog rođaka Hughieja koji je osvojio naslov WBO Interkontinentalnog prvaka.

Danas je Fury i na Twitteru objavio kako je definitivno donio odluku o povlačenju.

"Predstoji mi osam sedmica teških priprema. To će mi biti posljednja borba, to je 100 procentno sigurno", napisao je Irac.

Fury će pojaseve braniti u Manchesteru 9. jula, a hoće li održati obećanje o povlačenje, ostaje nam da vidimo.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi