Povratak O'Sullivana, Murphy u polufinalu

Povratak O'Sullivana, Murphy u polufinalu

A. Beganović

Shaun Murphy pridružio se Juddu Trumpu u polufinalu Svjetskog prvenstva u snokeru, koje se igra u Sheffieldu u Crucible Theatru.

Murphy je u četvrtfinalnom meču savladao najprijatnije iznenađenje Svjetaskog prvenstva i nadolazeću zvijezdu snookera, Anthonyja McGilla, koji je u prva dva kola nadigrao Stephena Maguirea i aktuelnog svjetskog prvaka Marka Selbyja. Slavio je Maurphy rezultatom 13:8, a u meču su viđena četiri trocifrena breaka. Murphy je napravio tri, a McGill jedan.

Dvije sesije svog četvrtfinalnog meča odigrali su Stuart Bingham i Ronnie O'Sullivan, a nakon odigranih 16 frameova rezultat je 8:8, tako da će u posljednjoj sesiji biti mnogo zanimljivo.

Nakon prve sesije Bingham je vodio 5:3, da bi drugu otvorio trocifrenim breakom od 145 poena. Ronnie nakon toga uzastopna osvaja tri framea, te dolazi do izjednačena (6:6), a malo zatim i do prednosti (8:7). Mogao je O'Sullivan na odmor i sa dva framea prednosti, no Bingham je uspio "ukrasti" 16. frame O'Sullivanu za 8:8.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti