Povratak Tysona Gaya

Povratak Tysona Gaya

Tyson Gay je razočaravajuću 2008. ostavio iza sebe kada je na Reebok Grand Prixu u New Yorku istrčao 200 m za 19,58 sekundi.

Gay, čije su snove o osvajanju olimpijske medalje uništila povreda i ispuštanje palice u štafeti, pobijedio je vremenom od kojeg su bolji jedino 19,32 sekundi Michaela Johnsona s olimpijskih igara 1996. i 19,30 Usaina Bolta s prošlogodišnjih olimpijskih igara.
 
Drugi je bio Wallace Spearmon, 0,69 sekunde iza Gaya, a treći Xavier Carter.
 
Ovo Gayevo vrijeme znači da će Bolt, koji nije trčao u New Yorku, imati ozbiljnije protivnike na svjetskom prvenstvu u atletici koje će se u avgustu održati u Berlinu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije