Povrijeđeni Stojnić bez nastupa u Seulu

Pronađena zamjena

Povrijeđeni Stojnić bez nastupa u Seulu

Dž. Mrakić

Najbolji bosanskohercegovački MMA borac Denis Stojnić otkazao je nastup na Road FC 26 eventu u Južnoj Koreji. 

Hyun Man Myung trebao je biti novi Stojnićev protivnik, međutim član Golden Gloryja zbog povrede koju je zadobio na treningu neće biti u mogućnosti da se po treći put ove godine nađe u oktagonu.

Inače, bivši UFC-ov borac ostvario je dvije impresivne pobjede ove godine, a protivnici su mu bili bivši prvak UFC-a Ricco Rodriguez i K-1 veteran Mighty Mo, koji je u jednoj od najjačih promocija na svijetu Bellatoru ostvario tri pobjede unutar četiri odrađene borbe.

Umjesto Stojnića, Hyun Man Myung 9. oktobra za protivnika će imati Jaira Kusunokija, bivšeg boksera (8-4) i kik-boksera (9-8), koji je relativno nov u MMA sportu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.