Powell kreće iz Kingstona

Nekadašnji najbrži sprinter najavio

Powell kreće iz Kingstona

Asafa Powell, olimpijski pobjednik i svjetski rekorder sa 4x100 metara štafetom Jamajke iz Pekinga ovog ljeta 2009. godinu otvoriće trkom na 400 metara na mitingu u Kingstonu. Takmičenje u jamajčanskoj prijestonici zove se “Queens/Grace Jackson Development” i očekuje se da okupi sve velikane atletike.

Powell je u Kingstonu 2007. godine postavio lični rekord koji je iznosio 47.46, dok je prošle sezone u svojoj polufinalnoj utrci osvojio peto, a ukupno 10. mjesto (48.76). Za je potrebno naglašavatio da je slavio Usain Bolt.

No, ukoliko sve bude u redu sa povredama, Powell i Bolt, ali i Gay imaće međusobni duel na Svjetskom prvenstvu u Berlinu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.