Powell "stoju" pregazio za 9.84 sekunde
Foto: epa.eu

Sjajan uvod u sezonu

Powell "stoju" pregazio za 9.84 sekunde

Jamajčanin Asafa Powell je na mitingu u Kingstonu istrčao 100 metara za 9.84 sekundi što je najbolji rezultat u svijetu u dosadašnjem dijelu sezone.

Bivši svjetski rekorder ciljem je prošao prvi ispred Amerikanca Ryana Baileya (9.93) i zemljaka Neste Cartera (9.98) u prvoj utrci ove sezone ispod 10 sekundi.

Naime, najbolji rezultat sezone držao je Keston Bledman iz Trinidada, a on je iznosio 10.01 sekundi. Asafa Powell (32) je 2011. godine u Lozani postavio tadašnji svjetski rekord s vremenom 9.78 sekundi, a prije četiri godine je bio suspendovan zbog dopinga.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.