Poznat datum početka Overwatch lige

Mjesto u ligi košta 20 miliona dolara

Poznat datum početka Overwatch lige

S. Bošković

Blizzard je zvanično potvrdio datum početka Overwatch lige. 

Overwatch liga je jedan od najvećih eSports projekata, a početi će 10. januara 2018. godine. 

U ovoj ligi učestvovat će 12 timova, a grupna faza će se igrati od januara do juna, dok će se u julu igrati play-off mečevi i samo finale lige. 

Svi timovi će biti stacionirani u Los Angelesu, a mečevi će se igrati u dvorani posebno napravljenoj za eSports takmičenja u organizaciji Blizzarda.

Overwatch liga je jedan od najvećih i najambicioznijih projekata u historiji eSportsa s obzirom na to da mjesto za jedan tim u ovoj ligi košta 20 miliona dolara, a nastupati će 12 timova.

U skorijoj budućnosti će biti poznata imena svih timova i njihovi sastavi, a već 6. decembra 2017. godine ekipe će početi igrati egzibicione mečeve kako bi se što bolje pripremile za početak lige. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi