Poznati parovi četvrtfinala LoL Svjetskog prvenstva
Foto: riotgames/flickr

Worlds 2017.

Poznati parovi četvrtfinala LoL Svjetskog prvenstva

S. Bošković

Osam timova plasiralo se u četvrtfinale grupne faze League of Legends Svjetskog prvenstva. 

Nakon što su se danas iz grupe A u daljnju fazu takmičenja plasirali SKT T1 i Cloud9 postali su poznati svi učesnici četvrtfinala, a ubrzo nakon toga i svi parovi. 

Vrijedi napomenuti da je ždrijeb četvrtfinala bio poludirigovan zbog pravila da prvoplasirane ekipe ne mogu igrati između sebe, te da ekipe iz iste grupe ne mogu igrati međusobno sve do samog finala. 

Parovi četvrtfinala i satnice su: 

Longzhu Gaming - Samsung Galaxy (19.oktobar u 10 sati)

SK Telecom T1 - Misfits Gaming (20. oktobar u 10 sati)

Royal Never Give Up - Fnatic (21. oktobar u 10 sati)

Team WE - Cloud9 (22. oktobar u 10 sati)

U prvom paru kao favorit se izdvaja Longzhu Gaming, aktualni prvak lige koji će na putu prema finalu morati srušiti aktualno viceprvaka svijeta. SKT je veliki favoriti protiv Misfits Gaminga, dok su u ostali parovima favoriti Royal Never Give Up, te Team W i lako bi se moglo desiti da ćemo u polufinalu gledati kinesko - korejske okršaje. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi