Poznati polufinalisti Welsh Opena

Poznati polufinalisti Welsh Opena

A. Beganović

U polufinalu rangirajućeg snooker turnira, Welsh Opena, igrat će John Higgins, Mark Williams, Ben Woollaston i Luca Bracel.

Odirani su četvrtfinalni susreti Welsh Opena, a prije početka ovog turnira malo ko je očekivao da će među četiri najbolja biti pomenuti snooker igrači.

Iskusni John Higgins je u četvrtfinalu savladao Stephena Maguirea (5:1), dok je Mark Williams indentičnim rezultatom nadigrao Marca Fua.

U engleskom okršaju Ben Woollaston je sa 5:2 po frameovima nadigrao Garyja Wilsona, dok je u najzanimljivijem četvrtfinalnom susretu Belgijanac Luca Brecel bio bolji od Engleza Rickyja Waldena. Imao je Walden ogromnu prednost (3:0), no Brecel je uzastopno osvojio pet frameova, te se zasluženo plasirao u polufinale.

U prvom polufinalnom meču snage će odmjeriti Higgins i Brecel, dok će se u drugom sastati Williams i Woollaston.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.