Prachnio Spahoviću: Spreman sam na rat

Borba za titulu

Prachnio Spahoviću: Spreman sam na rat

Dž. Mrakić

Bosanskohercegovački MMA borac Tomislav Spahović za sedam dana nastupit će na FFC 21 eventu u Rijeci.

On će se boriti za titulu FFC prvaka u poluteškoj kategoriji, a protivnik će mu biti član Golden Gloryja, Poljak Marcin Prachnio (8-2-0).

Pobjednik ovog meča bit će prvi prvak FFC-a u poluteškoj kategoriji, a borilački portal Fight Madness kontaktirao je Poljaka povodom ovog okršaja, koji je iznio svoje mišljenje po pitanju Spahovićeve kvalitete, ali i kvalitete same borbe.

„Sretan sam što sam dobio priliku sudjelovati u ovoj borbi. Tomislav je dobar hrvač i udarač koji može biti opasan i u stojci i na podu. Ja preferiram stojku, ali sam dobar i na podu. Mislim da će ovo biti eksplozivna borba visokog nivoa. Spreman sam na rat bez obzira na sve“, istakao je Prachnio u izjavi za Fight Madness.

Spahović (8-5-0) je priliku da se bori za titulu dobio nakon četiri pobjede u najjačoj borilačkoj promociji u regiji, a pored Spahovića od bh. boraca nastupit će i Igor Emkić, koji će se u kickboxing dijelu eventa suočiti sa Hrvatom Tonijem Mikelićem.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.