Prednosti u njezi kože sa suhim uljima

Prednosti u njezi kože sa suhim uljima

Sponzorski tekst

Današnji trendovi u preparativnoj kozmetici stavljaju naglasak na uporabu suhih ulja koja imaju visoku učinkovitost u obnovi hidrolipidne barijere kože što u konačnici rezultira njenim lijepim i njegovanim izgledom, pa nije ni čudno da su postala vrlo popularna. 

Suha ulja u svom sastavu najčešće imaju visokovrijedna prirodna ulja koja kožu hidratiziraju i povećavaju njenu elastičnost, a ukoliko preparat sadrži i visokovrijedno ulje smilja ima i prirodni anti age učinak. Čine ih kombinacije finih, brzoupijajućih prirodnih ulja u različitim omjerima u kojima prevladavaju esteri polinezasićenih masnih kiselina, prirodni tekući voskovi i trigliceridi. Za razliku od krema koje su emulzije ulja u vodi, suha ulja su zapravo aktivna komponenta neke kreme, ali i samostalna preparativna kozmetika.

„Da bi se postigao taj osjećaj „nemasnog ili suhog“  ulja upotrebljavaju se ulja koja se brže upijaju u kožu, na granici su voskova i ulja, kao što je npr. jojobino i makadamijino ulje.  Stoga se u izradi formulacije najčešće odabire  spektar najfinijih ulja koja sinergijski djeluju na elastičnost kože, hrane ju i štite uz željeni brzoupijajući efekt. Jednom riječju, to su lipidi, odnosno masnoća neophodna u njezi kože izvana.“, objasnila je magistra farmacije Vlasta Pojatina te navela neke od prednosti korištenja suhih ulja u njezi.

Prednosti nanošenja suhih ulja:

Mogu se koristiti za njegu lica, tijela i kose 

Pri nanošenju potrebne su manje količine nego kod upotrebe krema i losiona

Kod suhe kože ulja mogu biti i podloga za kremu dok ih za  masnu kožu treba koristiti u manjoj količini. Masnoj koži nedostaje elastičnosti, nešto je deblje strukture, te joj koristi njega finim uljem u maloj količini.

Ne zatvaraju pore i ne stvaraju prištiće

Izvrsno prodiru u kožu, duže se zadržavaju na površini kože bez masnog efekta i teže se ispiru vodom  

Olival kao vodeći proizvođač prirodne kozmetike prepoznao je visoke vrijednosti suhih ulja kreiravši dvije linije preparata na bazi kombinacije čistih, prirodnih ulja: čarobna suha ulja i ulja za ubrzano tamnjenje. Plemenita ulja lješnjaka, jojobe, makadamije, ruže i badema s obiljem E vitamina pronalaze se u liniji Čarobnih suhih ulja koja sinergijski djeluju na elastičnost kože, hrane ju i štite.  Nanose se laganom masažom ili utrljavanjem dok se ulje ne upije u kožu, a na kosu je dovoljno nanijeti samo  kap ili dvije uz ravnomjerno utrljavanje po cijeloj njenoj duljini. Upotpunite ljetnu čaroliju Čarobnim suhim uljem sa zlatnim česticama koje će uz ugodni parfemski miris dodatno naglasiti vašu preplanulost, dok će svakodnevnoj njezi pristajati formulacija bez sadržanih zlatnih čestica.

Olival suha ulja možete pronaći u CM-u, ljekarnama i bljnim ljekarnama

Olival Čarobno suho ulje sa zlatnim česticama       24,90 KM

Olival Čarobno suho ulje  23,25 KM

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi