Predstavljamo AFC Istok
Povratak Toma Bradya najveće je pojačanje za Patriotse, ali i za samu ligu

Predstavljamo NFL timove

Predstavljamo AFC Istok

AFC Istok je treća divizija koju predstavljamo uoči nove NFL sezone. To je divizija koja ima vjerovatno najboljeg dodavača lige, Toma Bradya.

AFC Istok je divizija u kojoj je pobjednik poznat i prije početka sezone. Naravno, faktor iznenađenja uvijek treba biti prisutan, ali ako Tom Brady bude potpuno zdrav ne vidi se protivnik koji može zaustaviti Patriotse. Buffalo je najslabiji tim u ovoj diviziji, dok će Jetsi imati veoma težak put do vrha. Miami ima odličan tim koji će iskoristiti svaki kiks Patriotsa. 

New England Patriots 

Patriotsi su bez ikakve sumnje najbolji tim u ovoj diviziji, a mnogi će reći i u cijeloj ligi. Tom Brady se oporavio od povrede, i to im je najveće pojačanje. Prošle sezone su završili kao drugi u diviziji sa 11-5 skorom. Tada nije bilo Bradya, ali je bio Matt Cassel koji ga je dostojno zamijenio.

Povratkom Bradya za Cassela nije bilo mjesta pa se odlučio na odlazak u Chiefse. Patriotsi su najmlađi i najtalentiraniji tim lige. Brady samo treba da baci tačnu loptu naprijed, a gore su fantastični Randy Moss i Wes Welker koji će to pretvoriti u touchdown. Doigravanje sigurno. 

Miami Dolphins 

Dolphinsi su lani završili kao prvi u diviziji s identičnim skorom kao i Patriotsi 11-5. Ove sezone će opet biti tu negdje oko toga, ali će pored Patriotsa teško do titule. Doigravanje bi trebali obezbijediti kao najbolji drugi. Chad Pennington je među najboljim dodavačima lige, a uprava mu je vratila velikog prijatelja Jasona Taylora koji će ga učiniti još boljim. 

Od igrača iz prošle sezone nema više Renalda Hilla i Andre Goodmana, dok su pored Taylora koji se nakon jedne sezone vratio u klub novi igrači Dolphinsa postali Jake Grove, Cameron Wake, Sean Smith i Vontae Davis. Dolphinsi izgledaju jednako moćni kao i prošle sezone, a doigravanje im ne bi trebalo pobjeći, makar kao najboljim drugima. 

New York Jets 

Jetsi su prošle sezone završili kao treći u diviziji sa skorom 9-7, ali su lani imali iskusnog Bretta Favrea koji je otišao u Vikingse. Jetsi će ove sezone biti jedna od momčadi koja će biti pod posebnim povećalom javnosti. 

Peti izbor drafta Mark Sanchez je novi QB Jetsa i već je postao igrač od kojeg navijači mnogo očekuju naredne sezone. Momak ima impresivnu statistiku na koledžu, a koliko će se uspjeti nositi s pritiskom vidićemo. Već je postao medijska zvijezda privlačna marketinškim agencijama. Njujorškim bilbordima već dominiraju slike njegovih reklama donjeg rublja, a i Maria Sharapova se več počela interesovati za njegove "usluge". 

Od novih igrača jedino interesantno ime je upravo mladi Sanchez, dok su klub napustili Favre, Chris Baker, Laveranues Coles i Kenyon Coleman. Igrački izgledaju lošiji nego prošle sezone. Doigravanje jako daleko. 

Buffalo Bills 

Sa 7-9 skorom prošle sezone su završili kao posljednji u diviziji, a ni ove sezone neće biti ništa bolji. Trent Edwards je tek solidan dodavač, a za veće domete morate imati čovjeka ekstra kvalitete. Možda su malo defanzivno bolji u odnosu na prošlu sezonu, ali i dalje vrlo slabi za pomak sa četvrtog mjesta Istoka. 

Novi igrači Billsa postali su sjajni Terrell Owens i mladi Aaron Maybin, dok su klub napustili Jason Peters i Duke Preston. Ove sezone bi trebali biti otprilike na istom nivou kao i prošle sezone. 

Prognoza:

1. New England
2. Miami
3. New York
4. Buffalo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti