Predstavljamo: Taekwondo klub Novi Grad
Taekwondo klub Novi Grad Sarajevo obilježio kraj sezone

Predstavljamo: Taekwondo klub Novi Grad

Nakon ovogodišnje izuzetno uspiješne sezone u kojoj je klub nastupio na 19 takmičenja, 3 državna i 16 internacionalnih uključujući i Svjetsko juniorsko, Evropsko seniorsko i Balkansko prvenstvo, uprava kluba je odlučila da napravi desetodnevnu pauzu.

Budući da nova sezona pred njima i da ih očekuje približno dvadeset i pet nastupa do kraja godine, te da se aktivno nastavlja sa treninzima 5. januara i to po dva puta na dan, neophodno je vrijeme da se takmičari oporave od napornog rada i svakojakog stresa zadobivenog u proteklom radu.

Za takmičare ovog kluba ova sezona je donijela mnogo medalja i pehara, tačnije 91 medalju i to 22 zlatne, 32 srebrene i 37 bronzanih kao i 12 pehara za ekipne uspjehe od kojih su tri za prvo mjesto, rezultat je ostvaren na 19 takmičenja u ovoj godini. U ukupnom skoru kluba to iznosi nastup na 116 takmičenja gdje je osvojeno 735 medalja od kojih je 253 zlatne i 101 pehar od kojih su 28 za prvo mjesto ekipno, a to je rezultat koji je ostvaren za 6 godina rada. Za to vrijeme je kroz aktivnosti kluba prodefiliralo preko 700 polaznika od koji danas aktivno trenira oko 140.

Od ovog broja članova njih 16 se izdvaja sa položenim zvanjem crnog pojasa 1. DAN, dva kandidata s položenim zvanjem 2. DAN, i dva kandidata s položenim zvanjem 3. DAN.

Trenutno treneri kluba, njih četvero, vode treninge na tri lokacije u Sarajevu, a osim redovnih treninga u dvoranama tokom ljetnih priprema koje se odvijaju u avgustu, organizuju se i treninzi na atletskom poligonu Koševo, a tokom zimskih odmora organizuju se i dodatni treninzi u Sportskoj dvorani Gazaz na Mojmilu.

Taekwondo klub Novi Grad Sarajevo
Treneri kluba:
Belmir Berberović 3. DAN, Haris Husić 3. DAN, Bojan Lalić 2. DAN i Amin Avdović 2. DAN
Takmičarska ekipa:
Seniori - Amir Katana, Dženan Kalabušić, Armin Maluhić, Sanel Muminović, Bojan Lalić, Dževad Gološ, Muhamed Gredić
Juniori/ke - Nejla Kaljanac, Alma Silajdžić, Armin Gredić, Edvin Hozanović, Edin Dizdarević, Alen Alić, Rahim Bečirović, Sanel Polutak, Adel OSmić
Kadeti/nje - Belmin Memija, Emir Kaljanac, Alen Čukurija, Elvedin Avdović, Irfan Mulalić, Belmin Žiga, Adem Žilić, Amir Fehratović, Samir Selimović, Almin Avdović, Isam Džanović, Anel Polutak, Merim Hadžić, Davud Mizdrak, Emir Memišević, Nedžad Husić, Hamza Gorušanosvić, Elvin Jarović, Elmedin Dizdarević, Ali Mašić, Almin Sadiković, Dina Čukurija, Bahra Avdović, Nedžma Mulalić, Sara Softić, Ajla Trubljanin, Ajla Arnautović, Adna Arnautović.
Pored treninga klub je prepoznatljiv i po organizovanju aktivnosti koje u biti i nemaju vezu sa taekwondoom. To su izleti u prirodu, najomiljenije izletište je Skakavac nadomak Sarajeva, Peručica – jedina prašuma u Evropi, odlasci na rafting, odlasci na paintball, organizovanje alpinističkih kurseva i kampova, gađanje lukom i strijelom, video projekcije i još dosta toga, a sve u cilju međusobnog zbližavanja članova i odvlačenja od učmalosti današnjice koja nudi samo zadimljene kafiće, drogu, alkohol...

Naravno, morali smo dati i malo odmora svim članovima a posebno takmičarskoj ekipi koja je to najviše i zaslužila. Dosta je takmičenja iza nas a također dosta i rezultata koji nas izbacuju u sam vrh taekwondoa u BiH. Ne moram nista posebno govoriti o tome rezultati govore sami za sebe pa nek se ostali klubovi nađu u tome.” Izjavljuje Belmir Berberović trener kluba i generalni sekretar taekwondo saveza BiH, a o nastavku sezone govori Haris Husić također trener kluba:

Naš plan za narednu sezonu je slijedeći: zimske pripreme u Sarajevu i na Bjelašnici, jedanaest takmičenja u BiH od kojih je i 4 državna, pet u Hrvatskoj, dva u Srbiji, dva u Sloveniji, jedno u Češkoj, jedno u Grčkoj, jedno u Italiji, jedno u Egiptu, Turniri A klase u Njemačkoj, Austriji i Hrvatskoj, Evropsko juniorsko prvenstvo, Evropsko kadetsko prvenstvo, Svjetsko seniorsko prvenstvo, pa polaganje za učenička i majstorska zvanja i mnogo, mnogo medalja i pehara do kraja godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.