Predstavljene maskote, još su bez imena

Uskoro i TV serija o maskotama

Predstavljene maskote, još su bez imena

Organizatori Olimpijskih i Paraolimpijskih igara u Rio de Janeiru jučer su predstavili službene maskote. Jedna je slična mački jarko žute boje, a druga je plava sa lišćem umjesto kose. Na predstavljanju je rečeno kako maskote predstavljaju životinjski i biljni život Brazila.

Dvojac će biti ključan dio zarade na Olimpijadi, a već je proizvedeno više od 12.000 proizvoda.

Organizatori se nadaju kako će prodajom različitih proizvoda zaraditi oko 250 miliona funti.Maskote još uvijek nemaju imena, a napokon će ih dobiti nakon javne ankete. Na popisu ponuđenih imena su: Oba i Eba, Tiba Tuque i Esquindim te Vinicius i Tom.

Organizatori se nadaju kako će maskote privući mlađu publiku k Olimpijskim igrama, a planiraju i snimiti televizijsku seriju koja će se emitirati na brazilskoj televiziji kako bi privukli publiku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.