Preminuo bivši trener Overwatch tima Team Liquid
Foto: Blizzard

U 30. godini života

Preminuo bivši trener Overwatch tima Team Liquid

S. Bošković

Bivši trener Overwatch tima Team Liquid, Dennis "INTERNETHULK" Hawelka preminuo je u 30. godini života. 

Bivši trener Overwatch tima Team Liquid, Dennis "INTERNETHULK" Hawelka preminuo je u 30. godini života. 

Smrt Hawelke na Twitteru je potvrdio Team Liquid, dok su vlasnici ovog tima Steve Arhancet i Victor Goosens napisali: "U kontaktu smo s njegovom porodicom i podržavamo ih u svemu, kako bi se što lakše nosili s ovim. Skromno pitamo sve da poštuju privatnost porodice u ovo teško vrijeme". 

Hawelka je oduvijek bio u eSportu i to kroz igre World of Warcraft, StarCraft 2, te League of Legends, a kasnije je počeo da se i bavi Overwatchom, gdje je bio igrač tima EnvyUs. 

Nakon toga se okrenuo treniranju Overwatch tima organizacije Liquid, koji je raspušten u septembru, ali je ostao u ovoj organizaciji kao glavni trener League of Legends tima Liquida. 

Detalji njegove smrti u ovom trenutku nisu poznati. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti