Preminuo legendarni kečer  Ultimate Warrior

Čovjek koji je pobjedio Hulka Hogana

Preminuo legendarni kečer Ultimate Warrior

Kečer James Brian Hellwig najpoznatiji kao Ultimate Warrior preminuo je u utorak u 55. godine. Ultimate Warrior je bio velika zvijezda početkom devedesetih godina, a karijeru je počeo 1987. godine.

Predhodno se bavio body buildingom, dok se 1986. godine pojavio u svijetu kečera (WCCW) kao "Dingo Warrior". 1990. godine je u okviru WrestleMania VI pobjedio legendarnog Hulka Hogana koji je u tom trenutku bio WWF prvak dok je Ultimate Warrior imao pojas WWF Interkontinentalnog prvaka. WrestleMania VI je bio prvi turnir takve prirode koji je održan van SAD, tačnije domaćin je bio SkyDome u Torontu. Kao kečer, Ultimate Warrior je bio aktivan sve do 1998. godine.

Prije samo nekoliko dana Ultimate Warrior je primljen u WWF Hall of Fame, dok se ljubiteljima ovog sporta obratio prije dva dana u emisiji Raw najavljujući WrestleManiu XXX. Hellwig se srušio na putu do automobila izlazeći iz hotela u Arizoni i premda je brzo prevezen u lokalnu bolnicu, doktori
ga nisu uspjeli spasiti.

Podsjećamo, prije tri godine u saobraćajnoj nesreći poginuo je i Randy Savage (Macho Man) koji je također proslavio ovaj sport krajem osamdesetih i početkom devedesetih godina.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti