Preokret Coltsa za sva vremena

Chiefsi čekaju dvadeset godina

Preokret Coltsa za sva vremena

Ono što su napravili Coltsi na svom Lucas Oil stadionu u prvom krugu play offa AFC konferencije ostat će zapisano posebnim slovima kada je u pitanju ovaj sport. Četiri minute i 12 sekundi prije kraja treće dionice Chiefsi su imali veliku prednost 41:24, početkom iste su Coltsi gubili 38:10, ali se nisu predavali.

Andrew Luck je pronašao prvo Donalda Browna, a onda i Cobyja Fleenera za smanjenje zaostaka, a onde stiže sretni TD. Andrew Luck kupi fumble svojih saigrača i Coltsi hvataju priključak. Ryan Succop je realizovao field goal za 44:38, pet i pol minuta prije kraja, ali ni to nije dovoljno gostima.

Ekipa koja čeka na pobjedu u play offu već 20 godina i dalje ostaje u čekaonici. Četiri minute i 20 sekundi prije kraja utakmice Andrew Luck je kompletirao četvrto TD dodavanje, 64 yarde dugo za T.Y. Hiltona. Adam Vinatieri je dodao field goal i slavlje domaćih navijača je moglo početi.

Coltsi su napravili drugi najveći preokret u istoriji play offa, prvi su Buffalo Billsi koji su 1993.godine pobjedili Houston Oilerse nakon što su gubili 32 razlike.

Andrew Luck je utakmicu zaključio sa 443 osvojene yarde, četiri TD dodavanja i tri presjećena. Donald Brown je istrčao 55 yardi te je skrivio " sretni" fumble koji je pokupio Luck. Zanimljivo, to je bio prvi fumble u karijeri Running Backa Coltsa. Odličan je bio i T.Y. Hilton sa 224 yarde i 2 TD-a. Gosti su tokom utakmice imali velikih problema sa povredama igrača, prije svega Jamaala Charlesa iako je i Knile Davis kao njegova zamjena bio dobar. Alex Smith QB gostiju je utakmicu zaključio bez presječenog dodavanja sa 4 TD-a i 378 yardi, ali mu je to slaba utjeha nakon jednog ovakvog poraza.

Jednako neizvjesno uz manji broj poena bilo je u meču New Orleans - Philadelphia. Eaglesi su bili na korak do pobjede nakon dodavanja Nicka Folesa za Zacha Ertza pet minuta prije kraja. Junak Saintsa je na kraju bio Shayne Graham koji je zabio i četiri field goal sa istekom vremena za prolaz Saintsa 26:24. Drew Brees je imao više presječenih dodavanja od kolege na drugoj strani, ali je sakupio 250 yardi.

NFC:
New Orleans - Philadelphia 26:24

AFC:
Indianapolis - Kansas City 45:44

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.