Preokret Grčke, Crna Gora osvojila samo bod

Drugog dana Svjetskog prvenstva u vaterpolu

Preokret Grčke, Crna Gora osvojila samo bod

U prvim utakmicama drugog kola grupne faze, Grci su uspjeli pobjediti Amerikance, dok je Crna Gora osvojila samo bod u susretu sa Australijom. 

Za razliku od utakmice u prvom kolu, Christos Afroudakis nije postigao niti jedan gol (0/2), ali su zato posebno raspoloženi bili Ioannis Fountoulis sa četiri gola i Emmanouil Mylonakis sa tri. Amerikanci imaju za čime žalit s obzirom da su većim dijelom utakmice imali dva gola gola razlike. Posljednji put četiri minute prije kraja.

Mylonakis je u kratkom periodu postigao dva gola, a za pobjedonosni se pobrinuo Delakas pola minuta prije kraja utakmice. Tvrdu utakmicu sa malim brojem golova su odigrale Australija i Crna Gora. Uz malo golova, vidjeli smo i preokret. Jer Crna Gora je imala 4:2, Australci serijom 3:0, prelazi u vodstvo nakon čega mreže miruju skoro pet minuta. Na 22 sekunde prije kraja  Janović trese mrežu za 5:5. Stanton French je upisao 11, Ščepanović deset odbrana, 

U grupi C je Mađarska odradila trening protiv Južne Afrike, završilo je 17:4 uz pet golova Denesa Varge. Do prvih bodova stigla je i domaća selekcija Kazahstana, očekivano protiv Argentine 15:7. Gubarov i Pekovich su se po četiri puta upisali u strijelce. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.